Our Story

Ons Verhaal

Heb je je ooit afgevraagd waar onze heerlijke smaken vandaan komen en hoe deze smaken hun reis afleggen vanuit Mexico tot in jouw mond!? Laat ons jouw dorst lessen naar deze kennis terwijl wij jouw verlangen groter wordt naar onze authentieke smaken.

In 1950 is Jarritos bedacht door Francisco “El Guero” Hili in Mexico, midden in zijn eigen eetkamer. Hij gebruikte echt fruit en echte rietsuiker om een frisdrank te maken waarvan de smaak echt heerlijk was. In de loop der jaren breidde Jarritos uit tot 11 unieke smaken met vers fruit, waaronder mandarijnen uit bosjes die ergens in Yucatan verborgen zijn. De rest van het fruit komt ook allemaal uit Mexico: de limoenen komen uit Colima, grapefruit uit Veracruz, tamarinde uit Oaxaca, ananas uit Tabasco, guave uit Aguascalientes en mango uit Chiapas. Door alleen vers fruit te gebruiken, werd Jarritos in 1960 de best verkopende nationale frisdrank in Mexico. Tegenwoordig reizen duizenden flessen Jarritos dagelijks de wereld over naar 30 verschillende landen!

Heerlijk verfrissend
Iconische Mexicaanse frisdrank in de Benelux.

Jarritos is gemaakt in fruitsmaken en is minder koolzuurhoudend dan populaire frisdranken. Het is gemaakt in Mexico. Onze vele variaties bevatten natuurlijke aromas. Het woord “Jarrito” betekent “kruikje” in het Spaans en verwijst naar de Mexicaanse traditie van drinkwater en andere dranken in kannen van aardewerk.

Jarritos, opgericht in 1950 door Don Francisco Hill, staat altijd bekend om het op de markt brengen van unieke, verfrissende frisdranken. De eerste smaak die werd gelanceerd was koffie, en Hill begon al snel te experimenteren met fruitsmaken, zoals tamarinde, mandarijn en limoen. In 1960 was Jarritos het BESTVERKOCHTE frisdrankmerk in Mexico en in 1988 begon het te exporteren naar de VS, waar het al snel een van de BESTVERKOPENDE Mexicaans product werd op de Amerikaans-Latijnse markt. Vandaag de dag wordt de frisdrank nog steeds geproduceerd in Mexico en alle vruchten komen uit het land zelf – ze gebruiken zelfs hun eigen mandarijnboomgaarden in de tropische staat Yucatan! Jarritos bied dranken van hoge kwaliteit met echte fruitsmaken die passen bij jouw favoriete maaltijden.

Waarom jarritos?

Since 1950

100% rietsuiker

Geen geraffineerde suikers of zoetstoffen met namen van scheikundeklassen. Zo natuurlijk zijn wij . Rietsuiker is riet!

Ze zijn zo goed!

Ons motto betekende in 1950 hetzelfde als nu. Goede smaak raakt niet uit de mode en voor ons is het de essentie van onze frisdranken.

RETRO STIJL

Onze originele flessen maken deel uit van wie we zijn. We hebben de coolste fles en 100% respect voor het milieu.